Kabeljauw in een aromatische bouillon met koriander en citroengras
Vis pocheren heeft als grote voordeel dat je de pure smaak van de vis behoudt. Bovendien moet je geen vetstof gebruiken en is de vis in enkele minuten klaar.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 stengel citroengras
- 1 teen knoflook
- 4 takjes koriander
- sap van 1 citroen
- 5 dl visfumet
- 4 porties kabeljauw
- 30 g boter
- 1/2 tl fleur de sel
- 1 tl vijfpepermengeling
Bereiding
1. Verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en snijd de stengel in stukjes.
2. Pel de teen knoflook.
3. Spoel de koriander, zwier droog en haal de blaadjes van de takjes.
4. Doe het citroensap, het citroengras, de knoflook, de koriander en de visfumet in een pan. Laat 10 minuten koken.
5. Leg er de kabeljauw in en laat 7 à 8 minuten pocheren.
6. Serveer de kabeljauw met het gezeefde pocheervocht.
7. Werk af met een klontje boter, kruid met fleur de sel en vijfpepermengeling. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier