Kaneelsterren met goud
Het is een mooie traditie om met kerst koekjes te bakken.
Het is een mooie traditie om met kerst koekjes te bakken.
Voor 45 stuks
- 250 g amandelpoeder
- 2 tl kaneelpoeder
- 375 g poedersuiker
- 4 eiwitten
- poedersuiker om te kneden
- eetbaar goudpoeder voor de afwerking
Bereiding
1. Strooi het amandelpoeder op een werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Strooi er de kaneel over en doe 25 g poedersuiker en 3 eiwitten in het kuiltje. Kneed tot een deeg. Het deeg mag niet aan de handen kleven; voeg indien nodig wat amandelpoeder toe. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet minstens 4 uur — maar indien mogelijk een nacht — koel weg.
2. Bestuif het werkvlak met poedersuiker en rol het deeg uit tot 6 Ã 8 mm dik. Zet koel weg.
3. Maak het glazuur. Klop het laatste eiwit en de rest van de poedersuiker op tot een dik glazuur. Spreid dun uit over het uitgerolde deeg. Zet nogmaals 1 uur koel weg.
4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
5. Steek sterren uit het deeg met een uitsteker. Leg op de bakplaat en bak 10 minuten in de oven met de ovendeur op een kier; het glazuur moet wit van kleur blijven.
6. Haal de kaneelsterren uit de oven en werk af met het goudpoeder. Laat afkoelen op een rooster.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier