Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g oud brood, in blokjes
  • 80-100 g bloem, plus een beetje voor het bestuiven
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 theel. zout, plus een beetje voor het kookwater
  • 120 g boter
  • 8 salieblaadjes

Bereiding

  1. Doe het brood in een kom, voeg 1,5 dl water toe en laat 20 minuten weken. Knijp zo veel mogelijk water uit het brood en leg het in een kom.
  2. Voeg de bloem, kaas, het ei en zout toe en meng met een vork tot je een zacht, niet kleverig deeg hebt.
  3. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg tot worstjes van 5 cm dik. Snijd ze in stukjes van 2 cm.
  4. Kook de gnocchi 4 minuten in kokend gezouten water.
  5. Smelt in de tussentijd de boter samen met de salie in een koekenpan.
  6. Giet de gnocchi af, schep ze door de salieboter en serveer.

Uit: De kunst van no-waste, Giovanna Torrico & Amelia Wasiliev (Karakter Uitgevers, 19,99 euro)