Proef de finale van De Mol: 30 Siciliaanse gerechten
Sicilië is niet alleen het fascinerende decor van De Mol 2024. Het bevallige eiland heeft namelijk een schitterende lokale keuken. Granita, pasta alla norma, involtini of arancini: met deze Siciliaanse gerechten bekijk je de finale met extra inlevingsvermogen.
Meer nog dan beeld kunnen smaken en geuren je naar een andere plek katapulteren. Voor wie op zoek is naar een beetje meer beleving bij het hoogtepunt van het tv-seizoen komen deze Siciliaanse gerechten dus als geroepen. Sla de lekkerste aubergines, tomaten of sinaasappels in, ga langs bij je visboer en duik in de keuken om vervolgens neer te ploffen voor je tv met het beste dat Sicilië te bieden heeft: goed eten en De Mol.
30 Siciliaanse gerechten
- Ansjovisfilets met zwarte olijven
- Arancini
- Auberginerolletjes
- Bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
- Carciofi alla Giudia: artisjokken op joodse wijze
- Caponata
- Caponata met zwaardvis
- Cozze gratinate alla siciliana
- Crostoni met gegrilde groenten en balsamico
- Crostini met tomaat, raketsla en ansjovis
- Fritto misto di pesce e verdure
- Gemarineerde groene en zwarte olijven
- Gevulde sardienen op Siciliaanse wijze
- Granita
- Insalata Pantesca
- Involtini di pesce spada – opgerolde zwaardvis
- Kip piccata
- Koude lasagne met caponata en zoetzuur van tomaat
- Lauwe auberginelasagne
- Mozzarella met artisjokken en citroenvinaigrette
- Pasta alla norma
- Pasta con le sarde
- Pasta met scampi en aubergine
- Pasta met kerstomaten en tonijn
- Pastaschotel met aubergine en ricotta
- Risotto met artisjokken en garnalen
- Seizoenspizza van Nona
- Sinaasappelsalade met olijven
- Siciliaanse couscous
- Spaghetti alla puttanesca
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier