Spaghetti alla puttanesca
Eva Kestemont
Journalist Weekend.be
Journalist Weekend.be
20-01-2012, 11:15
Bijgewerkt op: 21-10-2023, 10:42
Spaghetti alla puttanesca maken duurt even lang als de pasta koken. Een fijn recept om bij de hand te hebben: je kunt het maken met wat je vindt in de voorraadkast.
Voor 4 personen
- 400 g spaghetti
- 4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
- 1 blikje ansjovis
- 2 el kappertjes
- 3 el in schijfjes gesneden olijven
- 3 tomaten, in blokjes gesneden
- olijfolie van eerste kwaliteit
- verse peterselie
Bereiding
- Vul een warme koekenpan met een flinke bodem olijfolie en bak er de plakjes knoflook en ansjovis in. Voeg er de kappertjes, olijven en tomaten aan toe en verwarm.
- Kook intussen de spaghetti al dente. Wentel de slierten goed in het olie-tomatenmengsel. Dien op met wat vers gesnipperde peterselie.
- Liefhebbers kunnen er nog wat parmezaan over schilferen, maar opgelet: de ansjovis maakt de spaghetti alla puttanesca al behoorlijk zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier