Spaghetti alla puttanesca

Italian lunch. Spaghetti alla puttanesca – italian pasta dish with tomatoes, olives, capers and parsley. Light background. Copy space.
Eva Kestemont
Eva Kestemont Journalist KnackWeekend.be

Het bereiden van dit pastagerecht duurt maar de tijd die je water nodig heeft om aan de kook te raken en om de pasta te koken. Een fijn recept om bij de hand te hebben, want je kunt het bijna altijd maken met wat je vindt in de voorraadkast.

Het bereiden van dit pastagerecht duurt maar de tijd die je water nodig heeft om aan de kook te raken en om de pasta te koken. Een fijn recept om bij de hand te hebben, want je kunt het bijna altijd maken met wat je vindt in de voorraadkast.

Voor 4 personen:

  • 400 g spaghetti
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 blikje ansjovis
  • 2 el kappertjes
  • 3 el in schijfjes gesneden olijven
  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • olijfolie van eerste kwaliteit
  • verse peterselie

Bereiding

1. Vul een warme koekenpan met een flinke bodem olijfolie en bak er de plakjes knoflook en ansjovis in. Voeg er de kappertjes, olijven en tomaten aan toe en verwarm.

2. Kook intussen de spaghetti al dente. Wentel de slierten goed in het olie-tomatenmengsel. Dien op met wat vers gesnipperde peterselie. Liefhebbers kunnen er nog wat parmezaan over schilferen, maar opgelet: de ansjovis maakt dit gerecht vanzelf al behoorlijk zout.

Ontdek hier 25 snelle pasta gerechten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content