Pasta con le sarde

© Getty

Ga aan de slag met uien, venkel, rozijnen, pijnboompitten, ansjovis, kappertjes en sardines voor deze geurige pasta con le sarde.

Voor 4 personen
  • 500 g spaghetti (of linguini)
  • 200 g sardines (of kant-en-klare filets)
  • 4 verse uitjes
  • 200 g wilde venkel
  • 100 g tomatensaus
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g kappertjes
  • 50 g voorgeweekte rozijnen
  • olijfolie
  • zout
  • gedroogde hete peper
Bereiding
  1. De sardines prepareren: koppen en staarten afsnijden en met de vingers op de buik drukken om de ingewanden te verwijderen. De visjes in de lengte doormidden snijden, de graten verwijderen en de filets wassen en drogen.
  2. De wilde venkel 10 minuten in gezouten water koken. Het kookwater afgieten en bewaren om de pasta in te koken. De venkel hakken. De pasta in het venkelwater beetgaar koken en warm houden.
  3. De uitjes stoven in olijfolie en de tomatensaus, pijnpitten, kappertjes, de voorgeweekte rozijnen, de sardines en de venkel toevoegen. Kruiden met zout en hete pepers. Alles 10 minuten laten stoven.
  4. De warme pasta mengen met de saus met sardines. De pasta con le sarde warm opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content