Voor 4 personen:
500 g spaghetti (of linguini)
200 g sardines
4 verse uitjes
200 g wilde venkel
100 g tomatensaus
50 g pijnboompitten
50 g kappertjes
50 g voorgeweekte rozijnen
olijfolie
zout
gedroogde hete peper
De sardines prepareren: koppen en staarten afsnijden en met de vingers op de buik drukken om de ingewanden te verwijderen. De visjes in de lengte doormidden snijden, de graten verwijderen en de filets wassen en drogen. De wilde venkel 10 minuten in gezouten water koken. Het kookwater afgieten en bewaren om de deegwaren in te koken. De venkel hakken. De deegwaren in het venkelwater beetgaar koken en warm houden. De uitjes stoven in olijfolie en de tomatensaus, pijnpitten, kappertjes, de voorgeweekte rozijnen, de sardines en de venkel toevoegen. Kruiden met zout en hete pepers. Alles 10 minuten laten stoven. De warme deegwaren serveren op de borden en overgieten met de saus met sardines.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier