Pastaschotel met aubergine en ricotta

  • Moeilijkheid

Een recept van The Messy Chef.

Benodigdheden

  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 tenen look
  • olijfolie
  • snufje chilipoeder of cayennepeper
  • snufje kaneel
  • 1 el paprikapoeder
  • 250 g macaroni
  • snufje suiker
  • 75 ml witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 ml groentebouillon
  • 400 g spinazie
  • 200 g ricotta
  • paar blaadjes basilicum
  • snufje oregano
  • peper en zout

Bereiding

1. Doe een scheutje olijfolie in een grote pot.

2. Snijd de ui in ringen en de aubergine in kleine blokjes. Kruid met peper en zout. Kleur ze aan in de pan op een middelmatig vuur. Voeg fijngesneden look en de kruiden toe.

3. Voeg de macaroni toe en bak even mee. Doe er een lepeltje suiker bij.

4. Blus met een glas witte wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe. Laat koken op een zacht vuur en voeg net voor de pasta gaar is (je zult voortdurend moeten proeven) de spinazie toe.

5. Werk af met ricotta, basilicum en een snufje gedroogde oregano.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content