Deegwaren met scampi’s en aubergine

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Zijn er veel hongerige magen te stillen na een intense werkdag? Een pastaschotel is altijd een schot in de roos.

Voor 2 personen

200 g scampi’s

200 g aubergine

20 g zwarte, ontpitte olijven

2 teentjes knoflook

10 kappertjes

3 ansjovisfilets

3 el olijfolie

2 el tomatencoulis

200 g deegwaren (rigatoni of penne)

enkele blaadjes basilicum

40 g oude pecorino, vers geschaafd

Bereiding

1. Kook gezouten water al dente. Giet het water af en houd de deegwaren warm. Giet het water van de aubergines af en droog de blokjes in keukenlinnen of in keukenpapier. Bak de blokjes aubergine met een teen geperste knoflook in een pan met olijfolie. Voeg de tomatencoulis, de fijngehakte ansjovisfilets, de kappertjes en de doormidden gesneden olijven toe.

2. Kruid met peper en zout naar smaak en laat alles vijf minuten stoven. Haal de scampi’s uit hun jasje en bak de staarten met een teen geperste knoflook vijf minuten in olijfolie. Kruid met zout en peper.

3. Meng de deegwaren, aubergine en scampi’s. Versier de bereiding met een blaadje basilicum en bestrooi aan tafel met schaafsel van pecorinokaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content