Gemarineerde groene en zwarte olijven

Op deze manier bereid bewaren olijven gedurende 2 weken in de koelkast.

Op deze manier bereid bewaren olijven gedurende 2 weken in de koelkast.

Voor 4 personen

  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 tak rozemarijn van 15 cm
  • 3 takjes tijm
  • l2 takjes oregano
  • 3 laurierblaadjes
  • 12 gepelde knoflooktenen
  • 1,5 dl olijfolie
  • 250 g groene olijven naar keuze
  • 250 g zwarte olijven naar keuze

Bereiding

1. Snijd met een dunschiller de schil van de sinaasappel en van de citroen, snijd in fijne julienne. Voeg de kruiden en de knoflook toe, meng met de olijfolie.

2. Roer de olijven erdoor. Doe in grote glazen bokalen of in een kom, laat minstens 2 uur marineren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content