Involtini di pesce spada

© Getty

Involtini di pesce spada (of: opgerolde zwaardvis) is een echte Italiaanse klassieker uit Sicilië.

Voor 4 personen
  • 4 plakken zwaardvis van 1 cm dik
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g paneermeel of pangratto
  • 2 el kappertjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 el vers citroensap
  • zout en peper
  • olijfolie extra vergine
Bereiding
  1. De plakken zwaardvis besprenkelen met olijfolie extra vergine. Knoflook, basilicum en kappertjes fijn hakken en mengen met paneermeel, citroensap, peper en zout. De mengeling over de plakken uitstrijken. De vis oprollen.
  2. Verhit de olie in een vuurvaste schotel en bak de vis zo’n 15 minuten in de oven. De vis regelmatig met olijfolie bedruipen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content