Recepten Recepten Toast met ricotta en sinaasappel Een ontbijtrecept van topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck voor een rustdag of rustige training.
Recepten Recepten Kersensoepje met zeebaars Met dit recept gooide een jonge Piet Huysentruyt hoge ogen in de keuken van de invloedrijke chef Roger Souvereyns. Het hele verhaal lees je in dit artikel, hier krijg je het recept.
Recepten Recepten Granola Linde Decoodt van Bakkerij Korst in Kessel-Lo: 'Dit is het recept voor de granola die ik in Korst verkoop. De granen zijn gezoet met appel-perenstroop. Ik vind het leuk om deze lokale zoetstof eens op een andere manier te gebruiken. Het recept levert een krokante en subtiel gezoete granola op die je makkelijk anderhalve maand …
Recepten Recepten Ceviche op klassieke wijze Een recept uit Buenazo, Más de 600 recetas para cocinar en casa, Gaston Acurio, Debate.
Recepten Recepten Basisdeeg platbrood en crackers Dit deeg is een veelzijdig uitgangspunt dat je kunt gebruiken voor diverse soorten plat brood, zoals chapati en tortilla. Als je een paar keer hebt geprobeerd het deeg te maken, begrijp je waarom mensen in India en Mexico de moeite nemen om zelf platbrood te bakken. En je hoeft ze echt niet alleen te serveren bij gerechten uit de oorspronkelijke keuken. Vers platbrood is heerlijk bij dikke soepen of bonenstoofschotels en om quesadilla-achtige sandwiches van te maken. Je kunt het deeg ook gebruiken om noedels van te koken of om crackers van te bakken.
Recepten Recepten Luikse balletjes Een klassieker van over de taalgrens. De balletjes worden geserveerd in een hartige zoete saus met Luikse siroop.
Recepten Recepten Rodekool in de oven met parmezaan en knoflook Rode kool heet in het Engels naast red cabbage ook purple cabbage of blue kraut en al die verschillende benamingen kunnen gewoon kloppen. De rood-paarse kleur van het blad wordt veroorzaakt door in de plant bestaande pigmenten die afhankelijk van de pH-waarde (de zuurgraad) van de aarde roder of paarser kleuren. Dus het ligt er helemaal aan waar de kool in de grond staat welke kleur hij krijgt. Om die mooie rode kleur tijdens het koken te behouden, kunt u ook zelf een scheutje zuur toevoegen; mijn moeder deed dat met een kneep tomatenketchup (voor het zoetzure effect) maar een scheutje azijn (en wat suiker) kan ook. Anders wordt de kool na het koken blauw. Ik gooide daarentegen parten kool gewoon in de oven. Ze behielden zo hun prachtige dieppaarse kleur en werden knapperig van buiten en sappig vanbinnen. Heerlijk herfstig is dat. Geef er bijvoorbeeld lekker knolselderijstamppot bij of een stamp van zoete aardappel en cavolo nero met gepofte knoflook.
Recepten Recepten Gepofte bataat Als ik over zoete aardappels begin, trekt de man direct een lang gezicht. Hij vindt ze weeïg, een beetje babyvoer. Ik begrijp hem, met name als er in koolhydraatarme recepten wordt voorgesteld om er patat uit de oven van te maken, dan voel je je altijd bekocht; ze smaken niet naar aardappel en worden vooral niet knapperig. Dat komt omdát het geen aardappels zijn. De bataat is een wortelgroente, oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Omdat ze uit de grond komen en op aardappels líjken, dragen ze bijna dezelfde naam. Beter is om er gewoon iets heel anders van te maken, stel die verwachtingen bij, want de bataat is dan wel geen Hollandse aardappel, hij is wél lekker; goed kruiden. Niks babyhap.
Recepten Recepten Griet à la plancha met amandelen en groene saus Griet à la plancha met amandelen en groene saus is een recept van Tanguy De Turck van Le Vieux Château in Flobecq.
Recepten Recepten Snelle Thaise okra met shiitake en kokosmelk De snel gebakken okra geeft dit gerecht zijn bijzondere smaak - en het staat ook nog eens in een halfuurtje op tafel. Dien op met wat rijst of snelkooknoedels.
Recepten Recepten Miso-aubergines met tofoe Miso-aubergines zijn hot, en terecht: de smaken passen heel goed bij elkaar. Bij deze versie wordt een pittige sesam-limoendressing toegevoegd om de aubergines en knapperige tofoe wat extra pit te geven. Dien op met luchtige witte rijst.
Recepten Recepten Chipotle-maïs met pompoen, zwarte bonen en feta Dit gerecht - met zijn felle kleuren en verschillende texturen - is een feestje op je bord: krokante zwarte bonen, zachte feta, pittige pompoen en in de oven gebakken maiskolven. Dien het op als onderdeel van een Mexicaans buffet of geef het zo, met wat korianderrijst erbij.
Recepten Recepten Pastei van kalfstong en wilde paddenstoelen Fijne sneetjes kalfstong op een bedje van diverse paddenstoelensoorten, dat levert deze overheerlijke pastei. Serveer hem met een slaatje van mesclun.
Recepten Recepten Gebraden kwartel met witte bonen, gebakken pompoen en salie-olie De bereiding vraagt wat aandacht en tijd, maar het resultaat is fantastisch.
Recepten Recepten Stoofpotje van peer met roquefort en appel Een smaakvol voorgerecht dat je serveert met een sneetje geroosterd brood.
Recepten Recepten Pineapple margerita Een recept van Paul Morel: 'Deze cocktail wordt bij Mesa geserveerd bij de 'Taco Al Pastor' met gemarineerd buikspek. De kruidenmix is oorspronkelijk Libanees, maar spoelde aan in Mexico. Ik gebruik de kruiden om de cocktail te infuseren, zodat de smaken van het gerecht en het drankje in elkaar overvloeien.'
Recepten Recepten Speltwafels met pindatopping Een stevig ontbijt voor wie een intensieve training op het programma heeft staan.
Recepten Recepten Zoete aardappel- en spinaziefrittata Een lekker gekruide lunch voor op een rustdag.
Recepten Recepten Gegrilde ananas met yoghurt Een lekker tussendoortje voor na een rustige sportsessie.
Recepten Recepten Schaduwrijke courgettebloemen Een recept van Marion Chateau en François Fatogoma van Bistro Madame in Brussel.
Recepten Recepten Garnalencocktail met gegrilde slaharten De recepten van Karola's Kitchen zijn makkelijk, licht verteerbaar en toegankelijk voor heel het gezin. Zoals deze garnalencocktail.
Recepten Recepten Garnalencocktail op z’n Japans Deze Garnalencocktail op z’n Japans is een recept van Els Sirejacob. Ze kreeg de kookmicrobe te pakken in het restaurant van haar ouders. Tegenwoordig is ze vooral bezig met dingen die ze gewoon graag doet: koken op slippers, reizen met haar camper en haar werk als foodstilist en receptontwikkelaar. Els houdt van gezond, maar ook …
Recepten Recepten Garnalencocktail al pastor Garnalencocktail al pastor is een recept van Nicole Schellekens en Glenn Ross van restaurant Rosch in Hasselt. Door hun vele reizen blijven ze nieuwe ideeën en bijzondere smaken verzamelen voor hun steeds wisselende kaart.
Recepten Recepten Garnalencocktail met mango en avocado Sinds 2014 wisselt Ellen Van Gool op haar blog Kokerellen gezonde recepten af met tips voor culinaire hotspots, artikels over een gezonde levensstijl en af en toe een decadent dessertje. Ellen houdt van experimenteren met bekende en minder bekende combinaties maar niet van eindeloze recepten: haar gerechten zijn origineel, lekker, gezond en staan steevast snel op tafel.
Recepten Recepten Garnalencocktail met tomatenjus en graanmosterd Lore Moerman is de chef en eigenaar van restaurant Bodo in hartje Gent en bedacht deze garnalencocktail met tomatenjus en graanmosterd. 'Er zijn genoeg restaurants waar je verfijnde bordjes krijgt. Ik ben zelf zot van comfortfood en dat was dan ook het uitgangspunt voor Bodo. Ik wil vooreerst dat het gezellig is.' Op de kaart …
Recepten Recepten Bietjessalade met vijg en feta Gerecht uit Comptoir Libanais Feest: feestelijke recepten uit de Libanees Mediterrane keuken: bietjessalade met vijg en feta.
Recepten Recepten Auberginesalade met granaatappel Gerecht uit Comptoir Libanais Feest: feestelijke recepten uit de Libanees Mediterrane keuken.
Recepten Recepten Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus Gerecht uit Comptoir Libanais Feest: feestelijke recepten uit de Libanees Mediterrane keuken.
Recepten Recepten Labneh met kweeperen en gedroogd fruit Gerecht uit Comptoir Libanais Feest: feestelijke recepten uit de Libanees Mediterrane keuken.
Recepten Recepten Vegetarische tamales met paprikasalsa Pompoenpuree en quorngehakt worden verpakt in maisbladeren en daarin gestoomd. Serveer met lekkere zelfgemaakte paprikasalsa.
Recepten Recepten Tortelloni met blauwe kaas en walnoten Geniet van de activiteit om zelf een Italiaans pastadeeg te beleggen met een mengsel van kaas en walnoten. En geniet vooral van de smaak van deze lekkere vegetarische tortelloni.
Recepten Recepten Tagliatelle met kastanjes Tagliatelle zelf maken? Natuurlijk. Volg dit recept op basis van kastanjebloem en je bereikt een perfect resultaat.
Recepten Recepten Gebakken knolselderijsteak met pompoenpuree en appel Dit vegetarisch gerecht is bijzonder lekker met geroosterde aardappelpartjes erbij.
Recepten Recepten Tortelloni met romige champignonsaus Pasta met champignons is altijd een succescombinatie. Deze tortelloni met romige champignonsaus is bovendien snel kaar en lekker vegetarisch.
Recepten Recepten Pappardelle met bloemkool en amandelen Pappardelle zijn lange brede pastalinten van meer dan 1 cm breed. Overgiet ze met een roomsausje en voeg er bloemkool en amandelen aan toe. Dit is een gemakkelijk en snel recept waarmee je zeker succes oogst.
Recepten Recepten Zwezerik met linzen en peterseliewortel Een recept van chef-kok Gert Cordemans van restaurant Zarza in Leuven.
Recepten Recepten Ravioli van kabeljauw met tomaten, olijven en basilicum Een recept van sterrenchef Niko Romito.
Recepten Recepten Tartaar van tomaat met gazpacho van watermeloen Een recept van Erwin Bruyninckx van bistro Wannes Raps in Diest.
Recepten Recepten Takoyaki met octopus In het nieuwe kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Wij mochten alvast eens proeven van al dat lekkers, met onder meer een smaakbezoekje aan Japan.
Recepten Recepten Zalmcupcakes met wasabislagroom In het nieuwe kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Wij mochten alvast eens proeven van al dat lekkers, met onder meer een smaakbezoekje aan Engeland.
Recepten Recepten Panelle met caponata In het kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Wij mochten alvast eens proeven van al dat lekkers, met onder meer een smaakbezoekje aan Italië.
Recepten Recepten Kokkels uit de cataplana In het nieuwe kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Wij mochten alvast eens proeven van al dat lekkers, met onder meer een smaakbezoekje aan Portugal.
Recepten Recepten Bretonse rolletjes met appel en andouille de Guémené In het nieuwe kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Deze Bretonse rolletjes met appel en andouille de Guémené zijn een smaakbezoekje aan Frankrijk.
Recepten Recepten Moules à l’escargot Een recept van Sergio Herman. 'Wat ik nooit zal vergeten: de geur die ik vroeger rook als ik uit school kwam en de keuken van mijn vader binnenliep. Hij maakte vaak moules à l'escargot. De combinatie van knoflook, boter en peterselie is wat mij betreft heilig en nog smakelijker met mosselen dan met slakken.'
Recepten Recepten Artisjok met ansjoviscrème en kappertjes, patatas bravas en canapé van gepekelde ui met geitenkaascrème Een mooie combinatie van hapjes die luxe en smaak uitstralen: artisjok met ansjovis, patatas bravas en gepekelde ui met geitenkaas.
Recepten Recepten Quinoa met grijze Noordzeegarnaal & merguez met worteldip Quinoa met grijze Noordzeegarnaal, granaatappel en komkommer Ingrediënten 4 personen