Bretonse rolletjes met appel en andouille de Guémené

Bretonse rolletjes met appel en andouille de Guémené

In het nieuwe kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Deze Bretonse rolletjes met appel en andouille de Guémené zijn een smaakbezoekje aan Frankrijk.

Voor 4 personen
  • 2 appels
  • 100 g andouille de Guémené (of een andere gerookte varkensworst)
  • 25 g boter
  • 4 hartige boekweitpannenkoeken
  • zout en peper
Bereiding
  1. Schil de appels, verwijder klokhuis en pitjes en snijd in kleine blokjes. Haal het vel van de worstjes en snijd ze ook in kleine blokjes
  2. Smelt 15 gram boter in een grote koekenpan. Voeg de appelstukjes toe en laat in 10 minuten zacht worden, schep regelmatig om. Voeg de worststukjes toe en zout en peper naar smaak en laat nog 5 minuten sudderen. Houd apart.
  3. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan. Verwarm de pannenkoekjes een voor een zodat ze zacht worden. Snijd elke pannenkoek in vier repen en vervolgens de twee middelste repen door de helft.
  4. Leg op elk pannenkoekreepje 1 ruime theelepel van het worst-appelmengsel en rol het op. Steek in alle Bretonse rolletjes een prikkertje. Serveer direct.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content