Garnalencocktail gezond met mango & avocado

056476756c1ddf5ba5cec59686e05d95

Sinds 2014 wisselt Ellen Van Gool op haar blog Kokerellen gezonde recepten af met tips voor culinaire hotspots, artikels over een gezonde levensstijl en af en toe een decadent dessertje. Ellen houdt van experimenteren met bekende en minder bekende combinaties maar niet van eindeloze recepten: haar gerechten zijn origineel, lekker, gezond en staan steevast snel op tafel.

Sinds 2014 wisselt Ellen Van Gool op haar blog Kokerellen gezonde recepten af met tips voor culinaire hotspots, artikels over een gezonde levensstijl en af en toe een decadent dessertje. Ellen houdt van experimenteren met bekende en minder bekende combinaties maar niet van eindeloze recepten: haar gerechten zijn origineel, lekker, gezond en staan steevast snel op tafel.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 g garnalen
  • 2 avocado’s
  • 1/2 mango
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • een handjevol verse koriander

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 2 tl honing
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Snipper de rode ui fijn. Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Schil de mango en snijd ook dit vruchtvlees in blokjes. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep met een eetlepel een groot deel van het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van ongeveer 1 cm. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in blokjes.
  2. Meng de rode ui, komkommer, mango en avocado samen met de garnalen in een kom. Hak de koriander fijn en voeg bij het mengsel. Kruid met peper en zout naar smaak.
  3. Meng in een klein kommetje de olijfolie, honing en het sap van de limoen samen met wat peper en zout. Meng onder de salade. Verdeel over de uitgeholde avocadohelften en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content