Gegrilde ananas met yoghurt

9223987

Een lekker tussendoortje voor na een rustige sportsessie.

Een lekker tussendoortje voor na een rustige sportsessie.

Ingrediƫnten

Voor 8 spiesjes

  • 1 ananas
  • 8 satĆ©prikkers, vooraf in water geweekt
  • 200 g magere Griekse yoghurt
  • rasp van 1 limoen
  • snufje kaneel
  • 2 el honing
  • 2 el munt, fijngehakt
  • 1 el pistachenoten, gehakt
  • 1 el kokosschilfers

Bereiding

  1. Verhit de grillpan.
  2. Schil de ananas, en snijd vier dikke plakken van de vrucht. Verwijder de harde kern. Snijd de plakken in tweeƫn. Prik de ananasstukken op de satƩprikkers en gril de ananasspiesjes langs beide zijden in de pan, tot er goudbruine strepen verschijnen. Leg ze op een schaal.
  3. Meng de Griekse yoghurt met de limoenrasp, de kaneel, de honing en de munt. Versier de spiesjes met het yoghurtsausje, de nootjes en de kokosschilfers.
Uit: Het optimale sportgewicht, Stephanie Scheirlynck (Lannoo)Meer lezen: TopsportdiĆ«tiste Stephanie Scheirlynck over gezonde voeding: ‘Ik hou niet van zwart-wit denken’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content