Artisjok met ansjoviscrème en kappertjes, patatas bravas en canapé van gepekelde ui met geitenkaascrème
Een mooie combinatie van hapjes die luxe en smaak uitstralen. Maak ze aan de hand van dit recept.
Artisjok met ansjoviscrème en kappertjes
Kook de artisjokken gaar in een kruidenbouillon. Pluk de blaadjes los en droog af.
Ansjoviscrème
- 1 eidooier
- 30 g gezouten ansjovis
- 1 koffielepel mosterd
- 4 druppels worcestersaus
- 3 druppels tabasco
- 1 koffielepel ketchup
- 2 dl olijfolie
Meng alle ingrediënten, behalve de olijfolie. Klop op met olijfolie zoals een mayonaise.
Fruit de kappertjes in de frituurpan op 180 °C.
Patatas bravas
Prik aardappelrondjes met behulp van een parisiennelepel.
Pocheer ze in de frituurpan op 150 °C. Bak daarna af op 180 °C.
Canapé van gepekelde ui met geitenkaascrème
- gepekelde zilverui
- 2 dl Rodenbach Grand Cru
- 0,5 dl rodewijnazijn
- 0,5 dl sushiazijn
Breng alle azijn aan de kook en giet op de schoongemaakte zilveruitjes.
Geitenkaascrème
Mix een halve kilo geitenkaas van boerderij Groendal uit Rumbeke met 700 g melk en 10 g kappa.
Breng tot het kookpunt en laat afkoelen in koelkast. Wanneer het is afgekoeld meng je het in de Thermomix tot je een glad mengsel verkrijgt.
Spuit op de canapé en de patatas bravas
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier