Artisjok met ansjoviscrème en kappertjes, patatas bravas en canapé van gepekelde ui met geitenkaascrème

Een mooie combinatie van hapjes die luxe en smaak uitstralen: artisjok met ansjovis, patatas bravas en gepekelde ui met geitenkaas.

Artisjok met ansjoviscrème en kappertjes

  • 4 artisjokken
  • 1 eidooier
  • 30 g gezouten ansjovis
  • 1 koffielepel mosterd
  • 4 druppels worcestersaus
  • 3 druppels tabasco
  • 1 koffielepel ketchup
  • 2 dl olijfolie
Bereiding
  1. Kook de artisjokken gaar in een kruidenbouillon. Pluk de blaadjes los en droog af.
  2. Meng alle ingrediënten voor de ansjoviscrème, behalve de olijfolie. Klop op met olijfolie zoals een mayonaise. Fruit de kappertjes in de frituurpan op 180 °C. Serveer met de artisjokken.

Patatas bravas

  1. Prik aardappelrondjes met behulp van een parisiennelepel.
  2. Pocheer ze in de frituurpan op 150 °C. Bak daarna af op 180 °C.
Canapé van gepekelde ui met geitenkaascrème
  • gepekelde zilverui
  • 2 dl Rodenbach Grand Cru
  • 0,5 dl rodewijnazijn
  • 0,5 dl sushiazijn
Bereiding
  1. Breng alle azijn aan de kook en giet op de schoongemaakte zilveruitjes.
  2. Maak de geitenkaascrème: mix een halve kilo geitenkaas met 700 g melk en 10 g kappa. Breng tot het kookpunt en laat afkoelen in koelkast. Wanneer het is afgekoeld meng je het in de Thermomix tot je een glad mengsel verkrijgt.
  3. Spuit de crème op de canapé en de patatas bravas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content