Miso-aubergines met tofu

Miso-aubergines met tofu

Miso-aubergines zijn hot, en terecht: de smaken passen heel goed bij elkaar. Bij deze versie wordt een pittige sesam-limoendressing toegevoegd om de aubergines en knapperige tofoe wat extra pit te geven. Dien op met luchtige witte rijst.

Voor 4 personen

  • 2 aubergines, in de lengte gehalveerd
  • 250 g stevige biologische tofoe, in plakjes van 1,5 cm
  • 75 g miso
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2,5 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g splijtkool of boerenkool, in brede repen

Voor de dressing

  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • geraspte schil van 1 en sap van 2 biologische limoenen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes

Opdienen met

  • 30 g sesamzaad
  • witte rijst

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines op de gesneden kanten in ruitpatroon in en leg ze met de tofoe in een braadslede.
  2. Roer de miso, 1 eetlepel sesamolie, gember en knoflook door elkaar en wrijf de aubergines en tofoe in met dit mengsel. Zet het geheel 25 minuten in de oven.
  3. Meng dan de reepjes splijtkool met de resterende eetlepel sesamolie, verdeel ze over de aubergines en tofoe in de braadslede en zet alles nog 20 minuten in de oven.
  4. Roer intussen de chilipeper, gember, knoflook, limoenschil, het limoensap, de sojasaus, sesamolie en lente-uitjes door elkaar.
  5. Schenk de dressing over de aubergines en tofu zodra ze uit de oven komen en strooi het sesamzaad erover. Dien de miso-aubergines heet op en geef de rijst er apart bij.

Uit: De groene bakplaat, Rukmini Iyer (Becht).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content