Stoofpotje van peer met roquefort en appel

af8ac95ccf41727975d1ec5c4776321e

Een smaakvol voorgerecht dat je serveert met een sneetje geroosterd brood.

Een smaakvol voorgerecht dat je serveert met een sneetje geroosterd brood.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 peren
  • 2 appels
  • 2 el walnotenolie
  • 250 g roquefort
  • 4 sneden geroosterd brood

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 210 °C.

2. Was de peren en de appels. Snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes.

3. Verhit de walnotenolie lichtjes in een braadpan en bak de appels goudbruin.

4. Snijd de roquefort in plakjes. Vul vier ministoofpotjes op met de gebakken appels, de rauwe peren en de roquefort door de plakjes afwisselend en rechtop naast elkaar te schikken. Kruid met peper en dek af.

5. Bak de stoofpotjes 20 minuten in de oven. Haal er dan de deksels af en bak nog 10 minuten. Serveer meteen na het bakken met het geroosterde brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content