Zalmcupcakes met wasabislagroom
27-09-2018, 13:01
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:16
In het nieuwe kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Wij mochten alvast eens proeven van al dat lekkers, met onder meer een smaakbezoekje aan Engeland.
In het nieuwe kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Wij mochten alvast eens proeven van al dat lekkers, met onder meer een smaakbezoekje aan Engeland.
Lees ook: De wereld rond in 5 recepten: lekkere hapjes om te delen
Ingrediënten
Voor 18 cupcakes
- 150 g gekookte zalm uit blik
- 110 g bloem patentbloem
- 1 volle tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 2 eieren
- 50 ml sesamolie
- 100 ml melk
- Voor de slagroom:
- 100 ml ijskoude slagroom
- 1 afgestreken el wasabipasta uit een tube
- wit sesamzaad om te garneren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Spoel de zalm af en laat uitlekken.
- Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom. Klop in een andere de eieren los. Voeg de sesamolie en de melk toe. Doe de vloeibare mix bij de droge en roer goed zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de in stukjes gesneden zalm toe.
- Vul mini-cupcakevormpjes tot driekwart met het beslag en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.
- Klop intussen de slagroom stijf. Voeg de wasabipasta toe op het moment dat de room in volume verdubbeld is.
- Doe de geslagen room over in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Breng op elke cupcake een toefje slagroom aan. Versier de bovenkant met wat sesamzaadjes. Serveer direct.
Het kookboek Wereldhapjes om te delen van Sophie Dupois-Gaulier ligt vanaf 1 oktober in de boekhandel en kost 24.99 euro.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier