Chipotle-maïs met pompoen, zwarte bonen en feta

9285337

Dit gerecht – met zijn felle kleuren en verschillende texturen – is een feestje op je bord: krokante zwarte bonen, zachte feta, pittige pompoen en in de oven gebakken maiskolven. Dien het op als onderdeel van een Mexicaans buffet of geef het zo, met wat korianderrijst erbij.

Dit gerecht – met zijn felle kleuren en verschillende texturen – is een feestje op je bord: krokante zwarte bonen, zachte feta, pittige pompoen en in de oven gebakken maiskolven. Dien het op als onderdeel van een Mexicaans buffet of geef het zo, met wat korianderrijst erbij.

Ingrediënten

  • 750 g flespompoen, in plakjes van 1 cm
  • 4 maiskolven
  • 1 blik zwarte bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 theelepel chipotlechilivlokken
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 25 g verse koriander, fijngesneden
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes

Opdienen met

  • 4 volle eetlepels zure room
  • korianderrijst

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Schep de pompoen, mais en zwarte bonen in een braadslede om met de specerijen, het zout en de olijfolie. Zet het geheel 45 minuten in de oven.
  3. Knijp de limoen erboven uit en bestrooi alles met de feta, koriander en lenteuitjes. Dien op met de zure room en rijst.
Uit: De groene bakplaat, Rukmini Iyer (Becht, 17,99 euro)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content