Recepten Recepten Chocoladetruffels Een recept van David Van Acker en Pieter De Volder van Patisserie ZUUT in Leuven.
Recepten Recepten Gezonde shebakia’s (honingkoekjes) Shebakia's zijn traditionele Marokkaanse honingkoekjes, die tijdens de iftar niet mogen ontbreken op tafel. De originele versie zit barstensvol suiker, maar tegenwoordig hebben we de gezonde variant op tafel staan. Een recept van de Fasting Sisters.
Recepten Recepten Erwten, asperges en clotted cream Voor liefhebbers van een vegetarische schotel. Pocheer een eitje en serveer het samen met erwten en asperges. De clotted cream is een extra smaakmaker.
Recepten Recepten Dulsecocktail Een recept uit het kookboek 'Proef de zee' van auteurs Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering. Een heerlijk fris drankje voor een zomerse dag. Past goed bij een verse oester!
Recepten Recepten Groene platbroodjes met spirulina Dit is een supersnel recept, uit het kookboek 'Proef de zee' van auteurs Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering, voor indrukwekkende broodjes. Je kunt ze bakken in een grillpan, maar ook op de barbecue gaat het heel goed. Handig wanneer er onverwachts gasten aanschuiven.
Recepten Recepten Boterham met zeewierhummus en gerookte haring Deze boterham met haring is een recept uit het kookboek 'Proef de zee' van auteurs Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering.
Recepten Recepten Pakora’s van maitake-paddenstoelen met yoghurtdip Een recept van Pad en Stoel en chef Eveline Versluys (Vega-muze).
Recepten Recepten Gestoomde aardappelen met salsa verde van paardenbloem Van paardenbloembladeren, kappers en augurken maak je in de blender een lekkere salsa verde.
Recepten Recepten Terrine van groenten en roomkaas met coulis van paardenbloemblad Ingrediënten Voor 4 personen
Recepten Recepten Linguine met tapijtschelpen Tapijtschelpen of venusschelpen heten in het Italiaans 'vongole' en zijn op elke Italiaanse spijskaart een topper. Waarom zou je ze niet zelf bereiden?
Recepten Recepten Langoustines a la plancha met roze pompelmoes en esdoornsiroop Ingrediënten Voor 4 personen
Recepten Recepten Rammenas met gerookte zalm en roomkaas Met de mandoline kun je mooie dunne plakjes snijden van een rammenas. De ideale bodem voor een hartig hapje.
Recepten Recepten Koreaanse buns met gebakken buikspek Koreaanse buns met gebakken buikspek is een gerecht van Liesbet Wouters van Sauer Power. Recept voor 2 personen.
Recepten Recepten Rustieke kippenballetjes met ham Fijngehakte kipfilets, gedroogde pruimen en ham vormen de basis voor deze verrukkelijke balletjes.
Recepten Recepten Balletjes van kasja en courgette Kasja is gegrilde boekweit en vormt een ideale combinatie met kikkererwten.
Recepten Recepten Gevulde Moorse duif met saffraansaus Met een lekkere couscous als basis kun je alle kanten uit. Wie trek heeft in zoet, voegt rozijnen en andere gedroogde vruchten toe. Wie het graag wat hartiger heeft, werkt met aardappelen, noten en gestoomde groenten.
Culinair Culinair Op zoek naar het oerrecept: wie maakt de beste couscous? Marokko, Algerije en Tunesië dienen samen een dossier in bij de Unesco om couscous te laten erkennen.
Recepten Recepten Couscous met kalkoen, melk en pompoen Met een lekkere couscous als basis kan je alle kanten uit. Wie trek heeft in zoet, voegt rozijnen en andere gedroogde vruchten toe. Wie het graag wat hartiger heeft werkt met aardappelen, noten en gestoomde groenten.
Recepten Recepten Vermout Vermout, bekend van Noilly Prat en Martini, is een kruidendrank uit de 18de eeuw. De meeste vermout vindt zijn weg naar cocktails (de Negroni! de Manhattan!) maar goede vermout is ook lekker op zich, met wat ijs.
Recepten Recepten Kombucha Kombucha is gefermenteerde thee. Een zwam van bacteriën en gisten (een scoby in het jargon) voedt zich met de suikers in de thee en zet die om in zuren en een heel klein beetje alcohol (ongeveer 1 procent).
Recepten Recepten Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook Zwarte knoflook heeft een zeer geconcentreerde smaak: de smaak van drop in combinatie met balsamico plus de essentie van knoflook. Het is een snelle manier om een gerecht een enorme hoeveelheid smaak geven. Een recept van Yotam Ottolenghi.
Recepten Recepten Omgekeerde karamelpudding van Julia Child Als je thuis karamelpudding maakt, begin je met het glaceren van de vorm met karamel. Dan kan de pudding 's nachts lekker in de karamel baden en is hij bedekt met hemelse saus als je hem stort.
Recepten Recepten Mosselen met pepertjes en Thaise basilicum Een recept van John Prigogine en Alaang Wichaiphum van bistro Old Boy in Brussel.
Recepten Recepten Picanha van rund en selderpuree Een recept van chef Kyrkos Zisis van The Wine Club in Brussel.
Recepten Recepten Chipotle-chili van drie soorten bonen De chipotle-pepers in adobosaus geven de chili een geurige rooksmaak in plaats van de gebruikelijke pittige smaak van verse pepers. Als het wenselijk is dat de chili minder heet is, voeg dan minder pepers toe en serveer ze apart voor degenen die het pittiger willen.
Recepten Recepten Ribollita Voor deze soep heb je gedroogde bonen nodig, die minstens 8 uur of een hele nacht moeten weken voordat de soep kan worden bereid. Ribollita is een traditionele, stevige Toscaanse soep met brood en bladgroenten.
Recepten Recepten Aubergine en sojabonen met szechuanpeper Voel je vrij om de hoeveelheid peper aan te passen aan je eigen hittegevoeligheid. In plaats van sojabonen kun je blokjes stevige tofu of sperziebonen gebruiken.
Recepten Recepten Risotto met gerookte bouillon, radicchio en braambessen In het derde seizoen van 'Z-Masterclass' stelt Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Alessandro Breda.
Recepten Recepten Kabeljauw met rode biet en blanke botersaus In het derde seizoen van 'Z-Masterclass' stelde Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van David Grosdent (Restaurant L'envie, Zwevegem).
Recepten Recepten Gegrilde griet met raapjes en een coulis van bladspinazie met beurre noisette In het derde seizoen van 'Z-Masterclass' stelt Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Gerd Govaerts (Gustatif, Schoten).
Recepten Recepten Krokant gebakken zeebaars met jonge spinazie, jus van butternut, zoetzuur van venkel, granaatappel en accent van rode biet In het derde seizoen van 'Z-Masterclass' stelde Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Geert Gheysels (Anobesia, Affligem).
Recepten Recepten Exotisch stoofpotje van kreeft ‘Baeckoeffe’ In het derde seizoen van 'Z-Masterclass' stelde Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Cedric Laxenaire (Hostellerie Kemmelberg, Heuvelland).
Recepten Recepten Zuurdesemdonuts Weinigen kunnen donuts weerstaan. Deze donuts krijgen een speciale touch door de zuurdesem: ze zijn minder zoet en veel dieper van smaak. Dit recept van zuurdesemfanaat Anita Sumer is er eentje om uit te proberen!
Recepten Recepten Zuurdesemwafels Dit recept van de Canadese Ione Christensen maakt ze met haar zuurdesem die dateert van 1896, toen haar overgrootvader op zoek was naar goud tijdens de goldrush van Klondike.
Recepten Recepten Aardpeersoep met kastanjes Heerlijke herfstsoep van aardpeer en aardappel afgewerkt met krokante stukjes gebakken kastanje.
Recepten Recepten Soep met pompoen en gerookte makreel met pesto van palmkool Palmkool is een eeuwenoud bladgewas met smalle kroezende bladeren. Het is een wintergroente die qua smaak lijkt op boerenkool.