Aardpeersoep met kastanjes

Heerlijke herfstsoep van aardpeer en aardappel afgewerkt met krokante stukjes gebakken kastanje.

Heerlijke herfstsoep van aardpeer en aardappel afgewerkt met krokante stukjes gebakken kastanje.

Voor 4 personen

  • 500 g aardpeer
  • 2 aardappels
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje look, geplet
  • 250 g gekookte kastanjes
  • 800 ml verse kippenbouillon
  • 150 ml room
  • peper en zout
  • klontje boter
  • walnotenolie
  • tijm

Bereiding

1. Was en schil de aardperen en aardappels, Snijd in blokjes. Fruit de ui glazig, voeg aardperen, aardappels, 150 g gekookte kastanjes en bouillon toe. Laat 30 min. koken op zacht vuur of tot alles gaar is.

2. Giet de room erbij, mix fijn. Kruid met peper en zout.

3. Snijd de overige stukjes kastanjes in fijne blokjes, bak ze krokant in een klontje boter.

4. Werk de soep af met krokante stukjes kastanje, enkele druppels walnotenolie. Bestrooi met verse tijm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content