Pittige runderballetjes met noedels
06-03-2019, 14:00
Bijgewerkt op: 12-11-2023, 16:51
Voor 4 personen
- 600 g rundergehakt
- 30 g broodkruim of paneermeel
- 2 cm verse gember, fijngehakt
- 1 à 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 jongelente-uitjes, versneden
- 10 takjes koriander
- 1 el sesamolie
- 1 ei
- peper, zout
- 4 el plantaardige olie
- 1 lente-ui
- 5 takjes versemunt
- 50 g rodebietblaadjes
- 250 g noedels
Voor de saus
- 100 ml sojasaus
- 150 ml mirin
- 2 tl sesamolie
- 40 g vloeibare honing
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200°C.
- Meng het gehakt met het broodkruim of paneermeel, gember, look, lente-ui, gesnipperde korianderblaadjes, sesamolie en het ei. Kruid met peper uit de molen en een snuif zout. Kneed goed door elkaar.
- Draai kleine balletjes van ±3 centimeter.
- Giet de plantaardige olie in een diepe ovenschotel, schik hierin de balletjes en zet in de hete oven. Bak 20 minuten, draai de balletjes geregeld om.
- Meng alle ingrediënten voor de saus.
- Kook de noedels gaar in lichtgezouten water.
- Serveer de pittige runderballetjes met de noedels. Werk af met gesnipperde lente-ui, verse munt en enkele rodebietblaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier