
Cocktail Martinez
21-01-2019, 14:57
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:08
Een recept van Patrick Van Schandevijl van Stokerij De Moor.
Een recept van Patrick Van Schandevijl van Stokerij De Moor.
Voor 1 cocktail
- 5 cl XO Founder’s Reserve van Stokerij De Moor
- 3 cl vermout
- 1 cl maraskinolikeur (bv. Luxardo)
- 3 druppels Angostura bitters
- Citroen- of sinaasappelzeste als garnituur
Bereidingswijze
Deze klassieke cocktail wordt traditioneel met gin gemaakt, maar in onze versie vervangen door XO Founder’s Reserve. Als vermout kiezen we voor Verney Vermouth van de Italiaanse distilleerderij La Valdôtaine: hierin proef je niet enkel sinaasappel, maar ook aromatische alpenkruiden. Luxardo is een bittere kersenlikeur op basis van maraskinokersen.
Koel het serveerglas met ijs. Meng alle ingrediënten in een mengglas gevuld met ijsblokken. Roer 15 à 20 seconden stevig met een lange lepel. Zeef en giet in het gekoelde glas. Werk af met een stukje citruszeste.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier