Boterham met zeewierhummus en gerookte haring

3cb29ab317a27aa1cddd8e6d8a4d239c © Boterham met zeewierhummus en gerookte haring

Een recept uit het kookboek ‘Proef de zee’ van auteurs Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering.

Een recept uit het kookboek ‘Proef de zee’ van auteurs Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering.

Benodigdheden

  • 1 pot gekookte kikker-erwten (ca 350 g)
  • 3 el gedroogde zeeslavlokken
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el norivlokken
  • Snufje komijnpoeder
  • Snufje chilivlokken
  • 2 el extra vierge olijfolie Zeezout
  • 4 sneden desembrood
  • 200 g filets van gerookte haring (of gerookte makreel, heilbot of forel…)
  • 1 handje gekookte edamame of doperwten
  • Klein stronkje broccoli, fijngehakt
  • 4 radijsjes, in dunne plakjes
  • Verse citroenmelisse of dille
  • Eetbare bloemetjes
  • Geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

Giet de kikkererwten af en doe ze in een keukenmachine Voeg de zeeslavlokken, knoflook, tahin, citroensap, norivlokken, komijn en chilivlokken toe en meng alles in de keukenmachine tot een gladde hummus. Schraap zo nodig tussentijds het mengsel van de randen van de mengkom, zodat alles goed fijn gehakt kan worden. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe om de gewenste romigheid te krijgen. Breng op smaak met zeezout.

Besmeer de sneden brood royaal met hummus en beleg ze met de vis, boontjes, broccoli en radijs. Decoreer met verse kruiden, eetbare bloemetjes en sesamzaad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content