Erwten, asperges en clotted cream

copyNS133.pdf © Erwten, asperges en clotted cream

Voor liefhebbers van een vegetarische schotel. Pocheer een eitje en serveer het samen met erwten en miniasperges. De clotted cream is een extra smaakmaker.

Voor liefhebbers van een vegetarische schotel. Pocheer een eitje en serveer het samen met erwten en miniasperges. De clotted cream is een extra smaakmaker.

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 500 g diepvrieserwten
  • 400 g miniasperges
  • natuurazijn
  • 4 bio-eieren
  • 300 g clotted cream (ingedikte room)
  • 1 citroen
  • peper en zout

Bereiding

1. Breng gezouten water aan de kook. Kook de erwten tot ze bovendrijven. Giet af, laat schrikken onder koud water. Rooster de asperges beetgaar in een hete grillpan.

2. Breng water met een scheutje natuurazijn aan de kook, zet het vuur uit, maak een lichte draaikolk met een vork. Breek een ei in een kop, giet het in het midden van de pan en laat het eiwit door de lichte draaiing stollen rond het eigeel. Laat 3 minuten garen, haal voorzichtig met een schuimspaan uit het water, laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal voor alle eieren. Verdeel de erwten en asperges over de borden. Leg er wat clotted cream op, rasp er citroenzeste over, werk af met gepocheerd ei, zwarte peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content