Rustieke kippenballetjes met ham

9814931 © Rustieke kippenballetjes met ham

Fijngehakte kipfilets, gedroogde pruimen en ham vormen de basis voor deze verrukkelijke balletjes.

Fijngehakte kipfilets, gedroogde pruimen en ham vormen de basis voor deze verrukkelijke balletjes.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g kippenfilets
  • 1 ei
  • 100 gedroogde pruimen
  • 100 g paneermeel
  • 1 teentje look
  • 200 g ham
  • 2 el gehakte peterselie
  • 50 g witte kaas (of room)
  • peper uit de molen, zout
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el mosterd

Bereiding

1. Snijd de filets in grove stukken, hak fijn in een blender. Klop het ei los en voeg toe. Snijd de gedroogde pruimen in fijne stukjes, wentel ze even door het paneermeel en doe bij het kippenmengsel. Hak de knoflook fijn, snijd de ham, doe bij de kip. Voeg 1 el fijngehakte peterselie en de witte kaas toe. Kruid bij.

2. Verhit de olie in een pan, bak de balletjes aan alle kanten aan. Zet het vuur laag, laat nog 10 min. verder bakken, draai ze geregeld om zodat ze gelijkmatig goud kleuren. Giet er de kippenbouillon bij, laat nog 15 min. verder garen.

3. Haal de balletjes uit de pan, roer de mosterd door het kookvocht, werk af met 1 el peterselie.

Tip: De balletjes krijgen geen extra zout, de ham bevat er al genoeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content