Bloemenballetjes met witte chocolade

9815103 © Bloemenballetjes met witte chocolade

Voor 4:

Voor 4:

  • 300 g witte chocolade
  • 40 g kokosolie
  • 3 el vloeibare room
  • 20 g gedroogde cranberrybessen
  • 2 + 2 el bloemsuiker
  • 1 el gedroogde rozenblaadjes
  • 1 el gedroogde hibiscus

Hak de chocolade in zeer fijne stukjes, doe in een mengkom, voeg kokosolie en room toe, kneed voorzichtig door elkaar.

Doe een deel van het chocolademengsel in een andere kom, meng met de gehakte cranberry’s. Zet de twee kommen in de koelkast, laat de mengsels minstens een uur opstijven. Neem uit de koelkast, schep met een koffielepel porties van ca. 10 g en rol balletjes.

Mix in twee aparte kommen gedroogde rozenblaadjes en gedroogd hibiscusblad telkens met 2 el bloemsuiker. Hoe meer blad je toevoegt, hoe intenser de kleur. Rol de balletjes door deze bloemsuikers.

TIP: Je kunt nog een apart mengsel maken van wittechocolade met een druppeltje rozenessence. Deze balletjeswerk je af met rozenpoedersuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content