Zomer zonder zwembad: 30 recepten voor gazpacho en andere koude soepen

© Getty
Katrien Huysentruyt Journalist

Hoge temperaturen vragen om dorstlessende drankjes, frisse gerechten (zonder kookvuur) en zomerse smaken die de hitte toch iets zuiders geven. Met deze recepten heb je een 3-in-1 te pakken: van gazpacho in alle kleuren tot koude soepen van elke zomergroente (en fruit).

Gazpacho is het ultieme zomergerecht eens het kwik voorbij de 27°C schiet. Niet alleen serveer je het gerecht ijs- en ijskoud, dankzij de koude bereiding houdt het ook je keuken fris. Bovendien blijf je goed gehydrateerd, krijg je de nodige voedingsstoffen binnen en word je getrakteerd op een mentaal tripje naar het zuiden. Nog beter: gazpacho blijft twee à drie dagen goed in de koelkast en laat zich makkelijk invriezen. Lunch, voorgerecht, aperohapje of snack: 30 recepten voor koude soepen, voor als een duik in het zwembad er niet in zit.

30 koude soepen die voor verkoeling zorgen

koude soepen
© Getty

Van ajo blanco, gazpacho en salmojero tot tzatziki-soep, mangovelouté en vichyssoise: kies uit deze 30 verfrissende recepten, trek de blender uit de kast en zorg voor de nodige culinaire koelte aan tafel. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content