Voor 4 personen:
versneden gemengde groenten naar keuze (prinsessenboontjes, courgetteplakjes, wortelschijfjes, peultjes, plakjes raap, radijzen, selderijblad, broccoli enz.)
tempurabeslag
Voor de gazpacho:
4 rijpe vleestomaten
1 fijngehakt teentje knoflook
3 el olijfolie
grofgemalen zwarte peper en zeezout
Bereid eerst de gazpacho. Snij de ongepelde tomaten grof en mix ze fijn met de knoflook. Roer er de olijfolie onder en kruid met peper en zout. Voor een pittiger toets kan wat truffelolie worden toegevoegd en een scheutje alcohol- of sherryazijn. Laat de gazpacho gedurende 1 uur opstijven in de ijskast.
Maak de groenten schoon en snij in individuele porties. Haal ze door het tempurabeslag en bak 15 seconden in hete arachideolie. Laat uitlekken en serveer meteen. Geef er de gazpacho apart bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier