Koude komkommersoep met gemarineerde komkommer en forelroom

Een verfrissing op warme dagen.

Een verfrissing op warme dagen.

Voor 4 personen

Voor de soep:

  • 2 komkommers
  • 1,2 l warme kippenbouillon
  • peper, zout

Voor de gemarineerde komkommer:

  • 1 komkommer
  • peper
  • 3 el griessuiker
  • 3 el zout

Voor de forelroom:

  • 2 filets van gerookte forel
  • 2 dl room
  • peper

Afwerking:

  • 1 ontvelde tomaat
  • bieslook
  • olijfolie

Bereiding

Soep:

1. Schil de komkommers, snijd overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Mix met de kippenbouillon tot een gladde soep. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen in de koelkast.

Gemarineerde komkommer:

2. Schil de komkommer, snijd overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Snijd in lange slierten (3 mm dik). Doe in een kom met de peper, suiker en zout. Meng voorzichtig met de hand door elkaar. Laat 20 min. marineren. Spoel de komkommer af onder koud stromend water, giet het sap weg.

Forelroom:

3. Mix de gerookte forel met een scheut van de room tot een fijne massa. Klop de rest van de room op, spatel door de forelmassa. Kruid licht met peper, laat opstijven in de koelkast.

4. Serveer de komkommerslierten in de soep. Serveer met forelroom, dobbelstenen tomaat en gesnipperde bieslook. Werk af met een scheut olijfolie en peper van de molen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content