IJsgekoelde tomatensoep met sinaasappel, komkommer en gegrilde makreel
Voor 4:
Voor 4:
pulp van 8 grote rijpe tomaten (gepeld, ontpit en grof gesneden vruchtvlees)
het sap van 1 sinaasappel
8 korianderzaden
peper en zout
1 el geconcentreerde tomatenpuree
1 el sherryazijn
1 komkommer
olijfolie
het sap van 1 citroen
4 makreelfilets
vers bieslook
Doe de tomatenpulp met het sinaasappelsap, het korianderzaad, peper, zout en tomatenpuree in de keukenblender en mix tot een gladde soep. Giet door een fijne zeef en controleer de kruiding met peper en zout en een scheut sherryazijn om de smaak op te krikken. Zet ten minste drie uur in de ijskast. De soep zal dieprood kleuren en de luchtbellen zullen naar de top rijzen.
Schil de komkommer en snij overlangs in tweeën. Verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in fijne repen. Marineer in peper, zout, olijfolie en citroensap. De komkommer zal vocht vrijgeven en malser worden.
Gril de makreel in een grillpan en serveer op een hoopje komkommer in de ijskoude tomatensoep. Werk af met bieslook.
Tijd: 20′ + 3 uur
Moeilijk: 2
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier