Fris komkommersoepje

© Getty

Op warme dagen kan een koud soepje verfrissing brengen. Dit fris komkommersoepje kun je snel en gemakkelijk maken in de blender.

Voor 4 personen
  • 1 sjalot
  • 2 komkommers
  • 2 takjes basilicum
  • 10 cl gevogelte- of groentebouillon
  • 10 cl room
  • 2 el olijfolie
Bereiding
  1. Schil de sjalot en de komkommers. Snijd de komkommers in de lengte in tweeƫn, ontpit en snijd het vruchtvlees in dikke plakken. Spoel het basilicum en dep droog, pluk de blaadjes.
  2. Doe de sjalot, de komkommerplakken, de bouillon en de basilicumblaadjes in een blender. Kruid met peper en zout en mix fijn; voeg beetje bij beetje de room en de olijfolie toe.
  3. Giet het komkommersoepje in kommetjes en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content