Bloody Mary-soep

© Getty
Voor 4 personen
  • 1,5 kg pruimtomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote rode ui
  • olijfolie
  • zout en cayennepeper
  • 1 tl worcestersaus
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 3/4 dl wodka
Voor de afwerking
  • 10 cm komkommer
  • 1 el wodka
  • enkele stengels selderij
  • extra vergine olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaten en pel de knoflooktenen. Pel de ui en snij hem in grote stukken. Doe alles in een ovenschotel en overgiet met een straaltje olijfolie. Kruid met zout en cayennepeper, en zet 45 minuten in de oven.
  2. Schil en ontpit de komkommer voor de afwerking, hak hem zeer fijn en laat hem marineren in de wodka. Haal met een dunschiller slierten van de selderijstengels en leg ze in een kommetje met ijswater.
  3. Laat de tomaten afkoelen alvorens ze te mixen en te zeven. Voeg de resterende ingrediënten en 1,5 dl water toe en breng, indien nodig, verder op smaak met zout en cayennepeper.
  4. Zet de soep koel weg tot ze door en door koud is. Dien de ijskoude Bloody Mary-soep op met de uitgelekte komkommer, de selderij en enkele druppels olijfolie.

Kooktijd: 1 uur, plus enkele uren afkoelen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content