
Andalusische gazpacho
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Tip: In Spanje worden bij de gazpacho, er garnering, minuscule blokjes tomaat, komkommer, paprika,ui en gekookt ei geserveerd
Voor 4 personen
- 5 grote, rijpe vleestomaten
- 1/2 komkommer
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene paprika
- 1 snee witbrood, zonder korst
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/2 uitgeperste citroen
- zout
- tabasco
- 2 sneetjes witbrood
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Ontvel en ontpit de tomaten en snijd deze in stukjes. Schil de komkommer, halveer, verwijder zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Pel de ui en de knoflook.
- Pureer in de foodprocessor de tomaten, komkommer, paprika, witbrood, ui en knoflook. Voeg olijfolie en citroensap toe. Meng tot een lichte crème ontstaat. Breng op smaak met zout en tabasco.
- Laat ongeveer 1 uur door en door koud worden in de koelkast.
- Ondertussen brood ontkorsten en in blokjes snijden. Bak de blokjes brood in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Serveer de koude gazpacho met de gebakken broodblokjes (croutons).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier