Andalusische gazpacho

© Getty

Tip: In Spanje worden bij de gazpacho, er garnering, minuscule blokjes tomaat, komkommer, paprika,ui en gekookt ei geserveerd

Voor 4 personen

  • 5 grote, rijpe vleestomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 snee witbrood, zonder korst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 uitgeperste citroen
  • zout
  • tabasco
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
  1. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd deze in stukjes. Schil de komkommer, halveer, verwijder zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Pel de ui en de knoflook.
  2. Pureer in de foodprocessor de tomaten, komkommer, paprika, witbrood, ui en knoflook. Voeg olijfolie en citroensap toe. Meng tot een lichte crème ontstaat. Breng op smaak met zout en tabasco.
  3. Laat ongeveer 1 uur door en door koud worden in de koelkast.
  4. Ondertussen brood ontkorsten en in blokjes snijden. Bak de blokjes brood in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Serveer de koude gazpacho met de gebakken broodblokjes (croutons).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content