Tzatziki-soep

© Getty

Ideaal voor fans van koude soepen zoals gazpacho én tzatziki: deze tzatziki-soep is de vloeibare versie van de Griekse tzatziki-dip.

Voor vier personen
  • 1 komkommer
  • 5 dl Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte zeste van een onbespoten citroen
  • 3 theelepels fijn gehakte verse munt
  • een scheutje citroensap
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. De komkommer met schil en al raspen. De yoghurt met 1 dl water kloppen en vermengen met de geraspte komkommer, geperste knoflook, zeste van citroen, gehakte munt, zout en peper.
  2. De soep minstens een uur in de koelkast zetten.
  3. De soep roeren en naar smaak bijkruiden met een weinig citroensap, zout en peper. Indien de soep te dik is, kun je nog wat water door de soep mengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content