Groene gazpacho
Voor vier personen:
Voor vier personen:
1 avocado
1/2 komkommer, geschild
500 ml groentebouillon, afgekoeld
100 ml olijfolie
1/2 theelepel komijn
1 selderijstengel, fijngehakt (inclusief blaadjes)
1/2 limoen (sap)
1 teentje knoflook, fijngehakt
blaadjes van 2 takjes munt (+ iets extra voor de decoratie)
1 eetlepel sushiazijneventueel: handvol verse spinazie, dan wordt je soep
extra groen!
Nodig ter decoratie
maiskorrelsrozen- en muntblaadjes
pistachenootjes
De Stappen:
Meng alle ingrediënten in de keukenmachine en mix net zolang totdat je een gladde soep hebt. Breng extra op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de gazpacho een paar uurtjes in de ijskast, gazpacho moet je namelijk goed koud serveren.
Schenk de gazpacho in 4 schaaltjes en maak de schaaltjes op met een extra scheut olijfolie, rozenblaadjes, blaadjes munt, gekruimelde pistachenootjes en maiskorrels.
(Uit: The Green Kitchen Smoothies, Becht Uitgeverij)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier