
Koude bieten-aardbeiensoep met zure room
Een gazpacho van rode biet wordt lekker fruitig met wat aardbeien. Deze koude soep staat in een mum van tijd op tafel als je een pakje voorgekookte rode biet gebruikt.
Een gazpacho van rode biet wordt lekker fruitig met wat aardbeien. Deze koude soep staat in een mum van tijd op tafel als je een pakje voorgekookte rode biet gebruikt.
Voor 4 personen
Voor de gazpacho
2 kleine sjalotten
1 teentje look
500 g gekookte rode biet
100 g aardbeien
2 el rodewijnazijn
4 el olie
200 ml water of koude
groentebouillon
Peper en zout
Voor de afwerking
2 el zure room
4 takjes dille
Bereidingswijze
Snijd de sjalotten en de look fijn, en de biet in grove stukken. Haal de kroontjes van de aardbeien. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een soep.
Zet een uur in de koelkast zodat je de gazpacho ijskoud kunt serveren. Schenk in een glaasje en werk af met zure room en dille.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier