Koude witte uiensoep met broodkorstjes en lente-ui

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 kg witte uien
  • 50 g boter
  • 5 dl groente- of kippenbouillon
  • 3 dl volle melk
  • 50 g wit broodkruim
  • peper en zout
  • gebakken broodkorstjes
  • 3 stuks lente-ui
  • olijfolie
Bereiding
  1. Snij de uien grof en stoof ze glazig in de boter. Voeg de bouillon en de melk toe en laat gedurende anderhalf uur op zacht vuur gaarkoken. Voeg 10 minuten voor het einde het broodkruim toe en laat onder voortdurend roeren binden.
  2. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout. Serveer de uiensoep lauwwarm of koud met warme broodkorstjes, fijngesneden lente-ui en een streep olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content