Beauty Beauty Skinification : waarom je niet enkel je haar, maar ook je hoofdhuid moet verzorgen Je haar en hoofdhuid op dezelfde manier verzorgen als de huid van je gezicht: het is de nieuwste beautyhype en heet skinification. Een marketingtruc om ons nog meer verzorgingsproducten te doen kopen of werkt het echt? Onze redactie deed de test.
Human Interest Human Interest 20 jaar homohuwelijk: 'Wetten zijn sneller veranderd dan ideeën' Begin juni is het twintig jaar geleden dat de eerste homohuwelijken in ons land werden voltrokken. België was destijds het tweede land ter wereld waar dat kon. Wat betekende dat voor de regenbooggemeenschap?
Mode Mode Vers van de Academie en aan de slag bij Hermès: waarom je ontwerper Igor Dieryck in de gaten moet houden Sinds hij vorig jaar afstudeerde aan de Antwerpse Modeacademie gaat het hard voor Igor Dieryck. Hij werkt voor Hermès, werd genomineerd voor het modefestival in Hyères en lanceert nu een collab met het Belgische handtassenlabel KAAI.
Beauty Beauty Drie in één: 6 blushes die je kunt gebruiken op je wangen, lippen én ogen Blush is populairder en veelzijdiger dan ooit. Steeds meer merken brengen een blush op de markt die je niet alleen kunt gebruiken op je wangen, maar ook op je lippen en ogen. Maar welke zijn de investering waard? Onze redacteurs testten het voor je uit.
Weekend tipt: design & architectuur Weekend tipt: design & architectuur Lang leve de designlente: 4 knappe uitstappen Inspiratie om de komende weken een geanimeerde designuitstap te maken.
Design Design Lichtkunstenaar Marnick Smessaert: 'Ik heb nog nooit een lelijk ding gemaakt' Marnick Smessaert wil zichzelf geen designer noemen. Maar de ontwerpen die zijn bedrijf Dark al sinds 2000 creëert, doen heel wat werelden oplichten.
Culinair Culinair In kaart: ontdek alle sterrenrestaurants in de Michelingids 2023 Gastronomen kunnen weer hun hart ophalen: in zijn nieuwe gids maakte Michelin bekend welke Belgische restaurants volgens zijn inspecteurs tot de absolute culinaire top behoren. Ontdek hier welke chefs de (rijzende) sterren zijn van de Belgische gastronomie.
Culinair Culinair Gelijke (ge)rechten: 68 adressen voor vegan & veggie tafelplezier Plant-based fastfood, veggie gastronomie of een vegan Italiaan? Bij deze 68 restaurants, lunchbars en andere culinaire adressen kom je als vegetariër of veganist zeker aan je trekken.
Human Interest Human Interest Pioen vzw biedt gratis weerbaarheidstraining als eerbetoon aan Julie Van Espen: ‘We proberen in haar plaats de wereld een beetje beter te maken’ Enkele maanden na de moord op Julie Van Espen richtte Peter Huyghe, de vader van Julies vriend Thomas, Pioen vzw op. De vereniging biedt gratis weerbaarheidstraining voor vrouwen aan. ‘Als je wordt aangevallen of verkracht is het nooit jouw schuld. Ik hoop dat onze training vrouwen helpt de zelfzekerheid te ontwikkelen om zich te verweren. Zelfverdediging is een basisrecht.’
Column | Jean-Paul Mulders Column | Jean-Paul Mulders 'Woorden zijn fantastisch, maar dun om op de boterham te leggen'
Human Interest Human Interest Anaïs Sandra Carion, algemeen directeur van Mad Brussels: 'Voor de mens is stoppen met creëren geen optie' Anaïs Sandra Carion (31) leidt sinds januari MAD Brussels, het Brusselse centrum voor mode en design. Ze begon haar carrière als designjournaliste en werkte jarenlang op de communicatieafdeling van Hermès. Nu wil ze jong talent uit de hoofdstad zichtbaarder maken in binnen- en buitenland.
Culinair Culinair Verhuizen voor het vak: 4 professionals over hun liefde voor de Belgische horeca Geen werkvloer zo divers en multicultureel als de horeca. Ze zijn talrijk, de jonge chefs die ervaring zoeken aan de andere kant van de wereld en er soms ook blijven plakken. Wie is die jonge kok of prille sommelier die naar een vreemd land trekt om in een vaak bikkelharde sector te beginnen werken?
Design Design Belgisch design in de prijzen: winnaars Henry van de Velde Awards 2023 bekend De winnaars van de 29ste editie van de Henry van de Velde Awards zijn bekend. De ‘Oscars’ van de designwereld in België werden uitgereikt tijdens een ceremonie in Bozar. Paul Boudens, Tomorrowland, Amandine David en Resortecs gaan lopen met de hoofdprijzen.
Human Interest Human Interest 'Er is geen veilige ondergrens qua alcoholconsumptie': 6 inzichten over drankgebruik Nu Tournée Minérale officieel van start is gegaan, is het tijd om ons drinkgedrag onder de loep te nemen. Welke sporen laat alcohol achter in het lichaam? Hoeveel mogen we nog drinken? En wat gebeurt er als je daarmee stopt? Een overzicht.
Culinair Culinair Het gebak van Vlaanderen: Regula Ysewijn schrijft historisch kookboek Bake Off-jurylid en culinair historica Regula Ysewijn schreef een boek over de geschiedenis van het gebak uit het hart van de Lage Landen. Van zeventiende-eeuwse oliebollen over Brugse achten en Lierse vlaaikes: achter elk recept zit een verhaal.
Culinair Culinair Drie heerlijke recepten uit het nieuwe boek van Regula Ysewijn In het nieuwe boek van Regula Ysewijn, Van wafel tot koek, ontdek je niet alleen de geschiedenis van het gebak van de Lage Landen, maar ook overheerlijke, oeroude recepten. Wij delen er hieronder drie.
Culinair Culinair Appeltje voor de dorst: de beste appelsappen van Belgische bodem Onze drankexpert proeft van de nieuwe trends en schenkt klare wijn. Deze week: geen alcohol maar appelsap, een onderschat streekproduct.
Lifestyle Lifestyle Duurzaam kerstcadeau scoren? Schenk eens een boompje Op zoek naar een duurzaam en origineel kerstcadeau? Bij natuurorganisatie BOS+ kun je voor amper 10 euro een boom kopen en er een boodschap aan meegeven.
Lifestyle Lifestyle Propere pakjes: pop-ups en tips voor de beste duurzame cadeaus Duurzame cadeaus maken de wereld een stukje mooier terwijl je niet met lege handen hoeft aan te komen. The gift that keeps on giving: deze pop-ups, merken en initiatieven maken er hun motto van.
Mode Mode Eco en lokaal: 17 tips om in plaats van Black Friday te kiezen voor circulaire jeans, meubels en koekjes De buik vol van Black Friday en Cyber Monday? De Transformisten presenteren een positief, klimaatvriendelijk alternatief. Ze stellen 17 lokale initiatieven voor die inzetten op zero waste, tweedehands, hergebruik en andere vormen van de circulaire economie.
Beauty Beauty De Belgische formule: cosmetica met lokale ingrediënten beleeft een boom Cosmetica uit ons land, gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, beleven een ware boom, en ook lokaal geproduceerde grondstoffen zijn aan een opmars bezig. De kringloopgedachte speelt in alle etappes van de productie en leidt zelfs tot upcycling.
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Van soldenjagen tot duurzaam kopen: zo shopt de Belgische vrouw Hoe shopt de Belgische vrouw anno 2020? Wat vindt ze belangrijk? En wat weet ze eigenlijk over Belgische mode? Knack Weekend onderzocht het in een grote enquête.
Recepten Recepten Sushi-donuts Voor dit recept heb je een donutbakvorm nodig. Als je een siliconenvorm gebruikt, wip je de sushi-donuts er makkelijk weer uit.