Kippenspiesjes met pindasaus Een buitenrecept uit het kookboek 'Chloé kookt' van geneeskundestudente Chloé Lauwers.
Forel op cederhouten plank opgevuld met citroen Een buitenrecept uit het kookboek 'Een feest van smaak' van de familie Van Eccelpoel en cateraar Smaakmakers.
Pan con tomate met jamón Ibérico de Bellota Pan con tomate met jamón is een gerecht uit het kookboek 'Mediterraneo' van Maxence Sys en Laurent Willems van restaurant Pulpo.
Zoete-aardappeltortilla met spinazie en feta Zoete-aardappeltortilla met spinazie en feta: een buitenrecept uit het kookboek 'Koken in de buitenlucht' van Petra Knoth.
Recepten Recepten Pan con tomate met jamon iberico de bellota Bij Pulpo in Sint-Denijs-Westrem serveren Maxence Sys en Laurent Willems mediterrane klassiekers. Tijdens de coronaperiode verzamelden ze voor hun eerste kookboek Mediterraneo al hun favoriete gerechten van rond die Middellandse zee. Pan con tomate met jamon iberico de bellota is zo eenvoudig dat het bijna geen recept is. Het is wél de Spaanse zomer op …
Rabarbergebakjes Dit recept komt van bakkerij Bruut in Herne. Een fantastische bakkerij én een sociaal project dat uitsluitend met de bloem van de Flietermolen werkt. Je kunt de gebakjes ook afstrijken met de rabarbersiroop voor iets meer glans en meer zoet.
Recepten Recepten Van een beetje spicy tot extra heet: 3 pikante cocktailrecepten Foodies zijn in de ban van hete pepers. Geen wonder dat ook mixologen door hun enthousiasme zijn aangestoken. Drie bartenders delen een pikant cocktailrecept.
Recepten Recepten Granita van pompelmoes en rosé Granita als ontbijt, in de warme middagzon of als dessert is een dagelijkse gewoonte in Sicilië. Meestal gemaakt van citroen, amandel of koffie, maar wij gaan voor een pittige adult-versie.
Verloren brood met zure room en appelboter Een camperrecept van foodstylist Els Sirejacob en fotograaf Bram Debaenst.
Plat brood met munt en look en shopska-salade Een camperrecept van foodstylist Els Sirejacob en fotograaf Bram Debaenst.
Braadworststoofpot met witte bonen Een camperrecept van foodstylist Els Sirejacob en fotograaf Bram Debaenst.
Kruidenmix: Dukkah Een heerlijk, zelfgemaakt kruidenmengsel. Lekker bij soep, vis, gestoomde broccoli, omelet.
Pulled jackfruit Deze vegetarische variant van 'pulled pork' is zo smaakvol en snel klaar dat je het vaker zult eten dan het oorspronkelijk gerecht.
Opgevulde savooiekool, gekonfijte eend, parmezaan Opgevulde savooiekool, gekonfijte eend, parmezaan is een recept van Sergio Herman, uit zijn nieuwe boek New Italian.
Geroosterde rabarber en radijs met geitenkaas en gemberdressing De combinatie van rabarber met geitenkaas en radijs in deze salade lijkt misschien gek, tót je het hebt geprobeerd. Dan zul je merken dat het friszure van de rabarber juist perfect is bij de romige, melkachtige geitenkaas.
Wortelespuma met boerenwormkruid Een recept van chef Jonas Haegeman van restaurant De Vijf Seizoenen in Brakel.
Recepten Recepten Sorbet van moerasspirea Sorbet van moerasspirea is een recept van chef Jonas Haegeman van restaurant De Vijf Seizoenen in Brakel.
Bavarois van vlierbloesem Een recept van chef Jonas Haegeman van restaurant De Vijf Seizoenen in Brakel.
Bolani (gevuld naanbrood) Bolani zijn heerlijke naanbroden die gevuld worden met een verscheidenheid aan ingrediënten en vervolgens goudbruin en knapperig gebakken worden in een koekenpan. Het feestgerecht is het favoriete ramadanrecept van de Afghaanse Durkhanai Ayubi. Dit recept komt uit haar boek Parwana.
Pizza met pompoen en bospaddenstoelen Een pizza is voor alle seizoenen. Maak in de herfst gebruik van pompoen en bospaddenstoelen om je pizza te beleggen. De combinatie met ricotta en feta is hemels.
Sobanoedels met scampi's en edamame De voedzame en goed vullende sobanoedels combineren heerlijk met knapperige groenten, edamame, scampi's en een Aziatisch sausjes.
Indische zoeteaardappelschotel Een ovenschotel met een lekker gehakt-groentenmengsel bedekt met een laagje zoeteaardappelpuree.
Sojascheuten in mousseline met geuze cantillon en gepocheerd ei Een recept van chef David Grosdent van restaurant L'Envie in Zwevegem.
Groentestoofschotel Een recept van chef Stéphane Diffels (47) van restaurant L'Air de Rien in Fontin.
Kabeljauw met aardappelen en daslook Dit is een lekker en gezond recept en oogt bovendien zeer mooi op je bord. De kabeljauw wordt in de oven in witte wijn gegaard en op je bord met frisse saus en verse kruiden gegarneerd.
Aardappel en prei met daslooksaus Zo maak je van aardappelen en prei een feestelijk gerecht. Met shiitake en een smeuïge daslooksaus eroverheen wordt dit gerecht betoverend.
Taartjes met ui en daslook Een hartig taartje met een groene sla erbij is de perfecte vegetarische lunch. Of een voorgerecht.
Kalfsfilet met daslookkorstje en saus met morieljes Een feestelijk stukje kalfsfilet met al even feestelijke saus, witte asperges en morieljes. Verras je gasten met dit mooie en smaakvolle gerecht.
Cocktail The Sicilian Bij een zomerse party hoort een zomers aperitief op basis van limoncello en Soda from Brussels, gemaakt van natuurlijke ingrediënten.
Pastaschotel met aubergine en ricotta Deze pastaschotel met aubergine en ricotta is een recept van The Messy Chef.