Pizza met pompoen en bospaddenstoelen

Het Sportkookboek

Een pizza is voor alle seizoenen. Maak in de herfst gebruik van pompoen en bospaddenstoelen om je pizza te beleggen. De combinatie met ricotta en feta is hemels.

Ingrediënten
  • 4 krielaardappeltjes, in vieren gesneden
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 1/2 kleine butternutpompoen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 200 g ricotta
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 vel pizzadeeg, kant-en-klaar
  • 75 g feta, verbrokkeld
  • 50 g bospaddenstoelen, in schijfjes
  • 4 blaadjes salie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 el pompoenpitten, geroosterd
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de krielaardappeltjes, de rode ui en de pompoenblokjes erop. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Zet in de oven gedurende ongeveer 40 minuten (draai de groenten na 20 minuten eens om).
  3. Meng ondertussen de ricotta met de knoflook en kruid met peper.
  4. Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk met de ricotta. Strooi de gebakken groenten erop en de verbrokkelde fetakaas. Werk af met de bospaddenstoelen, de salie, rozemarijn, tijm en de geroosterde pompoenpitten. Zet in de oven gedurende 20 minuten.

Uit: Het Sportkookboek, Stephanie Scheirlynck (Lannoo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content