Kippenspiesjes met pindasaus

© GF/ chloé kookt
  • Moeilijkheid

Een buitenrecept uit het kookboek ‘Chloé kookt’ van geneeskundestudente Chloé Lauwers.

Geneeskundestudente Chloé Lauwers kookt graag en deelt haar culinaire vondsten op Instagram en haar blog. In Chloé Kookt (uitgeverij Pelckmans) verzamelde ze gezonde, niet al te moeilijke maar zeer smakelijke recepten. Gegrilde kipspiesjes vallen altijd in de smaak en zoals ze zelf schrijft: “Iedereen houdt toch van pindasaus?”

Ingrediënten

  • 8 (gemarineerde) kipspiesjes
  • 3 el biologische pindakaas
  • 3 el sojasaus
  • 3 el esdoornsiroop
  • 1/3 chilipeper
  • 1 teentje look
  • 15 g gember
  • verse koriander

Bereiding

1. De pindasaus bereid je door de volgende ingrediënten te mixen in een hakmolentje: 3 el biologische pindakaas, 3 el sojasaus, 3 el esdoornsiroop, 1/3 chilipeper, 1 teentje look, 15 g gember.

2. Voeg een scheutje water toe en mix tot de saus iets lopender is. Gebruik biologische pindakaas die uit 100 procent pinda bestaat: die geeft de allerbeste smaak.

3. Gril de spiesjes in een beetje olijfolie of op de barbecue. Ik gebruik daarvoor graag Thaise gemarineerde kippenspiesjes die al een beetje pikant zijn.

4. Serveer de spiesjes met de pindasaus en werk af met wat fijngehakte koriander.

Tip: wil je eens iets anders dan kip? Vervang die dan door rundvlees. Of maak een veggie versie met vegetarische balletjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content