Kruidenmix: Ras el hanout

Ras El Hanout © GETTY IMAGES
  • Moeilijkheid

Een heerlijk, zelfgemaakt kruidenmengsel.

Benodigdheden voor 1 potje

  • 1 el gedroogde rozenblaadjes
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gedroogd gemberpoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat

Bereiding

Breek de rozenblaadjes in de vijzel tot iets kleinere stukjes. Meng met alle andere ingrediënten samen in een potje. Je kunt het lang bewaren, maar de smaak wordt minder sterk naarmate het ouder wordt.

Lekker bij: geroosterd lamsvlees, kikkererwten, stoofschotels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content