Sorbet van moerasspirea

© GF
  • Moeilijkheid

Een recept van chef Jonas Haegeman van restaurant De Vijf Seizoenen in Brakel.

Voor 4 personen

  • 200 g suiker
  • 250 g honing
  • 300 ml water
  • 7 takken moerasspireabloesems*
  • 150 ml citroensap
  • 750 g uitgelekte yoghurt

Bereiding

1. Los de suiker en de honing op in het water en breng aan de kook.

2. Voeg de bloesems toe en haal de pan van het vuur.

3. Laat trekken tot de siroop is afgekoeld.

4. Zeef de siroop door een fijne zeef.

5. Meng de siroop met het citroensap en de yoghurt.

6. Draai in een sorbetière of vries het mengsel een nacht in en mix het in de blender tot een gladde sorbet en laat nog even opstijven in de diepvries.

*Deze witte trosvormige schermbloemen bloeien van juni tot augustus. Ze hebben een smaak van amandel en honing en lenen zich dus perfect voor desserts. Ook leuk als smaakmaker in gin of een andere sterkedrank. Na het drogen komt het aroma nog sterker naar voren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content