Sobanoedels met scampi’s en edamame

De voedzame en goed vullende sobanoedels combineren heerlijk met knapperige groenten, edamame, scampi’s en een Aziatisch sausjes.

Ingrediënten
  • 3 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 2 el vissaus
  • 2 el rijstazijn
  • 400 g sobanoedels
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 4 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 el sesamolie
  • 24 scampi’s, ontdooid en gepeld, behalve het staartje
  • 200 g edamamebonen, ontdooid en geblancheerd
  • 2 el sesamzaadjes
  • korianderblaadjes
  • 4 lente-uitjes, diagonaal gesneden
Bereiding
  1. Meng voor de saus de sojasaus, honing, vissaus en de rijstazijn.
  2. Kook de sobanoedels gaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Bak de knoflook en chiliringetjes met de gember in de sesamolie. Voeg de scampi’s toe en bak ze gaar. Voeg de sobanoedels toe aan de scampi’s, samen met de saus en roer er de edamame door. Versier met sesamzaad, koriander en lente-ui.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content