Zoete-aardappeltortilla met spinazie en feta

Zoete-aardappeltortilla met spinazie en feta: een buitenrecept uit het kookboek ‘Koken in de buitenlucht’ van Petra Knoth.

Een tortilla is perfect voor een picknick en ook ideaal krachtvoer tijdens een wandeling. Dit recept komt uit Koken in de buitenlucht van Petra Knoth (uitgeverij Forte Culinair), die op een Zeelandse camping opgroeide en nu een boek schreef vol eenvoudige gerechten voor in de tuin en op de camping.

Voor 4 personen
  • 2 zoete aardappelen, geraspt
  • flinke handvol verse spinazie
  • scheutje olijfolie
  • 5 eieren
  • 120 g feta, verbrokkeld
  • versgemalen peper
Side dish
  • overgebleven spinazie
  • olijfolie
  • citroen
Bereiding
  1. Was en rasp de zoete aardappelen. Druk of kneed het vocht er zoveel mogelijk uit.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en laat de spinazie in een paar minuten slinken. Gebruik een vergiet of een theedoek om het vocht zoveel mogelijk uit de spinazie te drukken.
  3. Doe de aardappelen bij de spinazie, roer goed door en bak ongeveer 5 minuten.
  4. Klop de eieren los. Meng het grootste deel van de feta door de eieren.
  5. Schenk het eimengsel bij de zoete aardappel in de pan.
  6. Laat 10 minuten rustig garen met de deksel erop, totdat het ei gestold is en de onderkant bruin.
  7. Strooi tot slot de achtergehouden feta over de zoete-aardappeltortilla.
  8. Werk af met wat versgemalen peper.

Side dish: maak een groene salade van de overgebleven spinazie met een dressing van drie delen olijfolie en één deel citroensap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content