Recepten Recepten Sekerpare (Griesmeelkoekjes in suikersiroop) Makkelijk te maken toetjes uit de Turks-Ottomaanse tijd. Turken maken het vaak voor visite en feestjes. Het is een erg populair toetje op het Suikerfeest. Heel lekker bij de thee. Turken maken de Sekerpare vrij zoet, maar je kunt ervoor kiezen om bij de bereiding net iets minder suiker te gebruiken.
Recepten Recepten Kibbeh of Syrische gehaktballetjes Dit zeer populaire gerecht uit het Midden-Oosten bestaat uit een deeg van bulgur gevuld met uien en vlees.
Recepten Recepten Gegrilde kippenborst met tapenade, emulsie van olijfolie en groene kruidenpuree Voor 4:
Recepten Recepten Aardappelbeignets met tapenade en gefrituurd basilicum Een originele aardappelsnack met een verrassende tapenade van zwarte olijven binnenin.
Recepten Recepten Kroket met gehakt op Japanse wijze Dit is een heel populair gerecht in Japan en wordt als maaltijd geserveerd met rijst en groentesalade. Om ten volle te kunnen genieten van het contrast in textuur, moet je dit gerecht onmiddellijk na het frituren eten: geniet van de krokante panko aan de buitenkant en de zachte aardappelpuree met gehakt aan de binnenkant.
Recepten Recepten Spinazie met sesamsaus Dit is, naast misosoep, een van de eerste gerechten die jonge Japanners op de basisschool leren koken. Je ziet het vaak in bentodoosjes. Het geeft niet alleen een mooie groene kleur, maar is ook een belangrijk ingrediënt voor het evenwicht in de doos. Het geheim van dit recept zit hem in het malen van de sesamzaadjes terwijl ze nog warm zijn. Dit brengt hun volle smaak tot uiting.
Recepten Recepten Misosoep met venusschelpen Een populaire activiteit tijdens de lente en de zomer in Japan is het 'jagen' op venusschelpen. In die periode trekken de Japanners naar de kust om bij laagtij, gewapend met een schop, de vongole op het strand uit te graven en te verzamelen. Eenmaal terug thuis, was het eerste gerecht dat Miho's papa steeds maakte misosoep met vers geraapte venusschelpen. De sterke, pure smaak van die misosoep met verse venusschelpen blijft voor haar dan ook een van de allerlekkerste gerechten.
Recepten Recepten Lamsnek uit Kluisbergen, asperges uit Eede, lamsoor, boekweit HOOFDGERECHT Ingrediënten voor 4 personen 600 g lamsnek van Gaston Vande Walle uit Kluisbergen, ontbeend 75 g nitrietzout 1,5 liter water 1 liter druivenpitolie 1 teen look, geplet 10 zwartepeperbollen, geplet 10 korianderbollen, geplet 1 liter lamsjus 50 g boter 12 asperges 100 g boekweit 160 g lamsoor Bereiding 1. Leg de lamsnek 24 uur […]
Recepten Recepten Velouté van witte bonen met paprika en gebakken langoustines Ingrediënten Voor 4 personen
Recepten Recepten Bouillabaisse met langoustines Serveer deze lekkere luxueuze bouillabaisse met geroosterd brood en rouille.
Recepten Recepten IJstaart van vanille- en aardbeienijs Met een beetje handigheid maak je probleemloos deze prachtige ijstaart van vanille- en aardbeienijs.
Recepten Recepten IJsparfait van magere kwark met granolakoekjes Twee leuke handelingen om dit verrukkelijke dessert te maken: granolakoekjes bakken en ijsparfait maken.
Recepten Recepten IJslolly’s van kiwi en ananas Een ijskoude ijslolly met vers fruit en agavesiroop, dat kan op hete dagen zowel kinderen als volwassenen bekoren.
Recepten Recepten Glaasjes vanille-ijsparfait met frambozencoulis Dit is een feestelijke afsluiter van een feestelijk diner. De bereiding vraagt wat tijd en aandacht, maar het resultaat ziet er prachtig uit.
Recepten Recepten Frambozentaart met rabarber, limoenmousse en karnemelkijs "Dit dessert bestaat uit vier elementen die apart al erg lekker zijn, maar samen onweerstaanbaar worden. Framboos en limoen zijn twee van onze favoriete vruchten en zorgen voor een lekker fris-zure smaak. Heb je geen zin om een taartvorm te bekleden? Schep de jam en mousse dan in een bow en bak koekjes van het …
Recepten Recepten Avocado-gnocchi met spinazie en ricotta Laat je voor dit recept niet verleiden tot een pakje kant-en-klare gnocchi uit de winkel. Dat zijn rubberachtige klompjes deeg vergeleken met het verse huisgemaakte alternatief. Het vergt wel wat oefening om de perfecte aardappelkussentjes te maken, maar als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, zul je die ongetwijfeld nog vaak toepassen.
Recepten Recepten Gemberballetjes met soja, lente-ui en sesamzaadjes Dit is een erg makkelijk recept waarmee je eindeloos kunt variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens lams- of kippengehakt of vervang de balletjes volledig door vegetarische falafel.
Recepten Recepten Kikkererwtenbeignets met peterselie en citroen Palermo, de hoofdstad van Sicilië, is bekend om zijn gefrituurde street food. Je vindt er de lekkerste gefrituurde rijstballetjes (arancini), aardappelballetjes (crocche) en kikkererwtenkoekjes (panelle). Panelle zijn beignets van kikkererwtenmeel die je heel gemakkelijk van tevoren kunt maken. Je kunt het deeg maximaal drie dagen bewaren in de koelkast en de beignets à la minute bakken. Als je ze op een etentje of feestje wilt serveren, kun je de kikkererwtenkoekjes ook van tevoren bakken en ze in de oven opwarmen wanneer je gasten arriveren.
Recepten Recepten Steak met gemarineerde komkommer, muntolie en raketsla Een steak geserveerd op gemarineerde komkommer en raketsla, begeleid van krokante aardappelen en afgewerkt met muntolie. Het vraagt wat tijd, maar het is geweldig lekker.
Recepten Recepten Gebakken zalm met komkommerpickles en gebakken komkommer Een stukje gebakken zalm kun je op originele wijze combineren met komkommer in meerdere versies. Niet moeilijk en heel apart.
Recepten Recepten Komkommer en grannysmithappel met gember en limoen Een heerlijke verfrissing op warme dagen.
Recepten Recepten Spinazieschelpen in romige aubergine-tomatensaus Voor dit recept gebruiken Miki Duerinck en Kristin Leybaert hele grote pastaschelpen, de conchiglione, want de bedoeling is om ze te vullen met spinaziesoufflé en ze in de groentesaus te leggen. Die saus is niet alleen zeer lekker, ze belet ook dat de schelpen in de oven zouden uitdrogen.
Recepten Recepten Venkelsoep met basilicumolie Deze soep stond in het Mijn Pop-uprestaurant 2016 Strombowli op de lunchkaart tijdens de eerste frisse lenteweken. 'Wij serveerden de soep zonder room, dus die kun je ook gewoon weglaten voor een lichtere versie.'
Recepten Recepten Taart van blauwe bessen met dadelkorst Gebruik noten, dadels en amandelen om een lekkere taartbodem te maken. Voor de afwerking maak je gebruik van bessen.
Recepten Recepten Lenterolletjes met kurkumapesto Serveer je gasten lekkere lenterolletjes bij het aperitief of als voorgerecht. De kurkumapesto om te dippen maak je gemakkelijk zelf.
Recepten Recepten Zuidvruchtenbrood Wat heb je nodig? 600 g bloem 36 g verse gist 16 g zout 350 g water 230 g gedroogde vijgen 140 g gedroogde abrikozen 70 g gedroogde pruimen 50 g gele rozijnen Bereidingswijze Los de gist op in een beetje lauw water, doe de bloem en het zout in een mengkom, giet er het […]
Recepten Recepten Zalm met hollandaise, asperges en appel Een mooie compositie met traditionele ingrediënten: zalm, ei, asperges en appel. De bereiding vraagt wat tijd en aandacht, maar het resultaat oogt mooi en smaakt overheerlijk.
Recepten Recepten Griekse yoghurt met mango, honing, passievrucht en munt Een dessert of tussendoortje dat snel klaar is en meteen gegeten kan worden. Dat valt in de smaak.
Recepten Recepten Stoofpot van gebakken kip met kokosmelk, mango, koriander en chili Mango en kokosmelk geven je gerecht meteen een oosterse tint. Met chili en koriander als extra smaakmakers bij de kip serveer je een smaakvolle en sappige maaltijd. Lekker bij rijst.
Recepten Recepten Salade van mango, gerookte forel, geroosterde pinda’s en waterkers Een lekkere en kleurrijke salade met forel, mango en pinda's. Dat is een goede start van een heerlijke maaltijd.