Steak met gemarineerde komkommer, muntolie en raketsla

Een steak geserveerd op gemarineerde komkommer en raketsla, begeleid van krokante aardappelen en afgewerkt met muntolie. Het vraagt wat tijd, maar het is geweldig lekker.

Een steak geserveerd op gemarineerde komkommer en raketsla, begeleid van krokante aardappelen en afgewerkt met muntolie. Het vraagt wat tijd, maar het is geweldig lekker.

Voor 4 personen

Gemarineerde komkommer:

  • 2 komkommers
  • 5 el zout

Muntolie:

  • 1 bosje munt
  • 2,5 dl olijfolie

Verder:

  • 1,5 kg aardappelen
  • boter
  • peper, zout
  • 4 steaks (150 g elk)
  • raketsla

Bereiding

Gemarineerde komkommer:

1. Schil de komkommers, snijd overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Snijd in lange slierten (3 mm dik).

2. Doe in een kom met het zout, meng voorzichtig met de hand. Laat 20 min. marineren.

3. Spoel af onder koud stromend water, giet het sap weg.

Muntolie:

1. Snijd de munt fijn, mix met de olijfolie tot een gladde saus.

2. Zeef en zet opzij.

Aardappelen:

1. Snijd de aardappelen in plakken, bak gaar en krokant in een royale hoeveelheid boter.

2. Kruid met peper en zout.

Steaks:

1. Bak het vlees ‘saignant’ in boter, kruid met peper en zout, snijd in fijne plakken.

2. Serveer de steaks op de gemarineerde komkommer en de raketsla. Werk af met de aardappelen en de muntolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content