Gebakken zalm met komkommerpickles en gebakken komkommer

Een stukje gebakken zalm kun je op originele wijze combineren met komkommer in meerdere versies. Niet moeilijk en heel apart.

Een stukje gebakken zalm kun je op originele wijze combineren met komkommer in meerdere versies. Niet moeilijk en heel apart.

Voor 4 personen

Voor de pickles:

  • 2 komkommers
  • 2 dl witte azijn
  • 1 dl water
  • 75 g suiker

Voor de gebakken komkommer:

  • 1 komkommer
  • olijfolie
  • peper, zout

Zalm:

  • 4 stuks zalmfilet (120 g elk)
  • boter
  • peper, zout

Afwerking:

  • paprikamayonaise (verse mayonaise gemengd met paprikapoeder)
  • lente-ui
  • peterselie

Bereiding

1. Pickles: snijd de ongeschilde komkommers met een dunschiller of mandoline overlangs in lange dunne plakken (zoals pappardelle-pasta). Breng azijn, water en suiker aan de kook. Giet over de komkommer. Laat afkoelen en marineren gedurende 30 min.

2. Gebakken komkommer: schil de komkommer, snijd in grote dobbelstenen. Bak krokant maar niet te bruin in olijfolie. Kruid licht met peper en zout, laat uitlekken op keukenpapier.

3. Zalm: bak de vis net gaar in boter, kruid met peper en zout. Serveer de zalm met komkommerpickles, gebakken komkommer en paprikamayonaise. Werk af met lente-ui en peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content