IJsgebakjes van bosvruchten

Voor 12 stuks:

Voor 12 stuks:

250 g slagroom

100 g bosvruchten

10 g suiker

sap van 1/2 citroen

5 eierdooiers

80 g water

100 g suiker

Afwerking:

enkele bosvruchten

decoratiesuiker

een flexibele vorm naar wens

Klop de slagroom op, zet in de koelkast. Mix de bosvruchten met de suiker en het citroensap.

Klop de eierdooiers los. Breng het water en de suiker aan de kook, tot 110°C. Giet de kokende siroop op de losgeklopte dooiers, klop koud tot een luchtig beslag. Meng er het bosvruchtenmengsel en de opgeklopte slagroom door. Giet het beslag in een flexibele vorm naar wens, zet enkele uren in de diepvriezer.

Ontvorm en werk elk gebakje af met bosvruchten en decoratiesuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content